Gebruik

1. Voor welke identiteitsbewijzen is er een PassProtect?
PassProtect is momenteel beschikbaar voor het Nederlandse paspoort. Er wordt gewerkt aan de ontwikkeling van PassProtect voor de Nederlandse identiteitskaart en het Nederlandse rijbewijs. We gaan er vanuit u binnenkort meer te kunnen vertellen, blijf onze website volgen. Indien u hierover vragen heeft kunt u ons deze laten weten via onze contactpagina.

2. Hoe kan ik PassProtect folie schoonmaken?
U kunt de folie aan beide zijden eenvoudig afspoelen onder de kraan met lauw water en droogmaken met een niet ‘vezelende’ doek. Hierna is de folie weer gebruiksklaar.

3. Mijn PassProtect folie is gevouwen en nu?
Afhankelijk van de grootte van de vouw kunt u proberen deze terug te vouwen of een stukje af te knippen. Indien de beschadiging te groot is raden wij u aan een nieuwe PassProtect te bestellen.

4. Hoe werkt PassProtect?
PassProtect is een speciaal ontwikkelde transparante en herbruikbare folie voor in of op uw identiteitsbewijs. De beschermfolie heeft een niet permanent hechtende werking waardoor deze ongelimiteerd herbruikt kan worden. Bij een juiste bevestiging van PassProtect zijn belangrijke identiteitsgegevens, zoals pasfoto en Burgerservicenummer (BSN), niet volledig zichtbaar. Met PassProtect is een kopie van uw identiteitsbewijs beter beschermd tegen fraude en blijft identificatie mogelijk.

5. Hoe bevestig ik PassProtect en/of bijsluiter?

  • Maak uw identiteitsbewijs vet-, vuil- en vochtvrij
  • Verwijder de backing van de transparante beschermfolie
  • Bevestiging de beschermfolie op uw identiteitsbewijs conform de bijgeleverde instructie
  • Controleer of u de folie juist heeft aangebracht a.d.h.v. de bijgeleverde afbeelding
  • Bewaar desgewenst de bijsluiter in/bij uw identiteitsbewijs

6. Hoe verwijder ik PassProtect, bijvoorbeeld bij controle?

Paspoort: Gebruik het lipje links bovenaan de beschermfolie om deze eenvoudig te verwijderen.
Identiteitskaart/rijbewijs: Door voorzichtig een hoek van de kaart licht te buigen komt de beschermfolie los en kunt u deze verwijderen.

7. Wat doe ik als mijn nieuwe identiteitsbewijs een andere lay-out heeft?
U kunt hiervoor een PassProtect verkrijgen in de juiste lay-out.

Controleer of het modelnummer waarvoor de PassProtect geschikt is overeenkomt met het modelnummer van uw identiteitsbewijs. U vindt het modelnummer in of op uw identiteitsdocument. Op zowel de PassProtect verpakking als in de rechter onderhoek van de beschermfolie vindt u het modelnummer. Dit is het cijfer vóór de schuine streep. Bijvoorbeeld ‘009/F0320’ verwijst naar het modelnummer 009.

8. Waarom zou ik PassProtect gebruiken?
Door gebruik van PassProtect zijn belangrijke identiteitsgegevens, zoals pasfoto en Burgerservicenummer (BSN), niet volledig zichtbaar. Met PassProtect is een kopie van uw identiteitsbewijs beter beschermd tegen fraude en blijft identificatie mogelijk.

9. Mijn PassProtect is stuk, en nu?
Indien de beschadiging te groot is raden wij u aan een nieuwe PassProtect te bestellen.

10. Voor wie is PassProtect bedoeld?
Voor iedereen die houder is van één of meerdere identiteitsdocumenten en zijn persoonsgegevens wenst te beschermen tegen fraude.

11. Kan ik PassProtect uitlenen?
Ja, PassProtect kan worden uitgeleend. Wij adviseren om een eigen exemplaar te hebben om zo te allen tijde beter beschermd te zijn tegen de risico’s van identiteitsfraude.

12. Waar laat ik de PassProtect folie als ik deze tijdelijk moet verwijderen?
De beschermfolie hecht aan de meeste (gladde) oppervlakken. U kunt deze op de achterkant of buitenkant van uw identiteitsdocument of bijvoorbeeld op uw telefoon of koffer plakken.

13. Mag PassProtect worden aangebracht op een identiteitsbewijs?
Ja, PassProtect mag worden bevestigd op het identiteitsbewijs. Het is wettelijk niet toegestaan om een identiteitsdocument permanent aan te passen. Daarom kan PassProtect altijd eenvoudig worden verwijderd en teruggeplaatst.

In geval van controle door een officiële instantie, bijvoorbeeld douane, adviseren wij u de beschermfolie tijdelijk te verwijderen. Op deze manier kan deze instantie uw officiële identiteitsdocument goed controleren en u identificeren.

14. Wat doe ik als een officiële instantie, bijvoorbeeld douane, mijn identiteitsbewijs zonder PassProtect wil controleren?
We adviseren tijdens een fysieke controle door een officiële instantie uw PassProtect tijdelijk van uw identiteitsbewijs te verwijderen. Hiermee kan de instantie uw identiteitsbewijs volledig bekijken. Naderhand kunt u de beschermfolie weer eenvoudig terugplaatsen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Wellicht wel in één van onderstaande categorieën:

Producteigenschappen
Informatie (overheid)
Regels omtrent identiteitsbewijs
Bedrijven
Bestellen & bezorgen
Annuleren & retour
Garantie
Tips

© 2020 - 2024 PassProtect | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel